ΝΕΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

“Το θέατρο του παραλόγου!”

«Το θέατρο του παραλόγου!»
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,
Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την 01-11-2022 η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων θα επιτρέπεται την Κυριακή 6 Νοεμβρίου σε όλη τη χώρα, από τις 11 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Διευκρινίζεται ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική.
Υπενθυμίζεται ότι κανονικά δεν έπρεπε να ανοίξουν τα καταστήματα την Κυριακή καθώς έχουν καταργηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.
Φαίνεται πως για άλλη μια φορά είμαστε τα θύματα’ τόσο εμείς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τα ανώτερά μας συνδικαλιστικά όργανα των οποίων οι προσπάθειες βαίνουν συνεχώς άκαρπες. Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ συζητάμε για κλείσιμο των καταστημάτων μας έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα για να βοηθήσουμε στην οικονομία κατανάλωσης ενέργειας. Δυστυχώς από ότι φαίνεται οι μοναδικοί που σκέφτονται συνετά και λογικά είμαστε εμείς και μόνο! Δεν διαφαίνεται κάποια λογική, ενώ έχει καταργηθεί ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων, να ανοίξουμε τα καταστήματα την Κυριακή. Άλλωστε το έχουμε εκφράσει επανειλημμένα ότι αυτό που λείπει δεν είναι ο χρόνος αλλά το χρήμα!
Η προτροπή μας είναι ξεκάθαρη: Να παραμείνουμε με ΚΛΕΙΣΤΑ καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή 06-11-2022.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

0

Αθανάσιος Δραγατσίκας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.


X