ΝΕΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ” … Χωρίς Λόγια!”

κ. Περιφεριεάρχη, κ. Δήμαρχε, κυρίες και κύριοι βουλευτές,

Σήμερα ανακοινώθηκαν τα ονόματα των επιχειρήσεων που εγκρίθηκαν και θα λάβουν ενίσχυση από το πρόγραμμα της Περιφέρειας: «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Δυτική Μακεδονία» με Κωδικό ΟΠΣ 4592 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020».

Η οργή όλων των συναδέλφων είναι πραγματικά πολύ μεγάλη και φυσικά δικαιολογημένη. Αυτό που βλέπουμε με μεγάλη μας λύπη είναι ότι η πλειοψηφία των επιχειρήσεων που περιέχονται στην λίστα δεν ήταν κλειστές μα κρατική εντολή. Ο παραλογισμός συνεχίζεται και το λιανεμπόριο βρίσκεται για άλλη μία φορά εκτός προγράμματος. Οι εμπορικές επιχειρήσεις της Κοζάνης που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα είναι μετρημένες στα δάχτυλα των δύο χεριών. Αυτές είναι! Θεωρούμε τουλάχιστον υποτιμητικό να μιλάμε για βοήθεια στο εμπόριο και οι επιχειρήσεις μας να είναι εκτός προγράμματος. Και μιλάμε για τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή, δηλαδή με ταμείο όχι απλά ΜΗΔΕΝ αλλά ΜΕΙΟΝ γιατί τα περισσότερα έξοδα όπως πολύ καλά γνωρίζουμε «έτρεχαν» κανονικά.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση υλοποίηση νέου προγράμματος αποκλειστικά για το λιανεμπόριο και τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή. Το ποσό των εξήντα εκατομμυρίων ίσως θα ήταν μία λύση για να ενισχυθούν οι περισσότερες επιχειρήσεις αλλά όσο περνάει ο καιρός και τα Lockdowns συνεχίζονται και τα χρέη συσσωρεύονται, είναι σχεδόν βέβαιο πως ούτε τα εξήντα θα φθάσουν.

Απαιτούμε δίκαιη μεταχείριση με άμεση ρευστότητα. Ελάτε επιτέλους έστω και τώρα στη θέση μας! Πιστέψτε μας! Δεν θα το θέλατε ούτε στο χειρότερο εφιάλτη σας!

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

0

Αθανάσιος Δραγατσίκας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.


X