ΝΕΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Τελικά οι Μικρομεσαίοι θα κάνουμε Χριστούγεννα;

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Από την ψυχραιμία και την υπομονή βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά στο στόχαστρο και περνάμε στο άλλο άκρο της αγανάκτησης και της οργής. Για ακόμη μια φορά φαίνεται πως οι μικρομεσαίοι της αγοράς ζώντας στην αγωνία τους είναι οι τελευταίοι που ενδιαφέρουν την κυβέρνηση.

Από την πρώτη στιγμή σεβαστήκαμε και συνεχίζουμε να σεβόμαστε τις απόψεις των ειδικών λειμοξιολόγων που κρίνουν για το τι θα πρέπει να λειτουργήσει βάσει των ειδικών δεικτών, αλλά δεν μπορεί για όλα να πληρώνει το λιανεμπόριο.

  • Δεν γίνεται για κάποιους Black Friday με τεράστιους τζίρους και για όλους τους μικρότερους να σχεδιάζονται Black Christmas.
  • Δεν γίνεται μια τοπική αγορά να λειτουργήσει με click away διότι αυτό προϋποθέτει ότι οι επιχειρήσεις είναι πλήρως «ηλεκτρονικοποιημένες».
  • Δεν γίνεται για τις επιχειρήσεις να δίνεται ένα ελάχιστο βοήθημα 2.000 ευρώ και για τα φυσικά πρόσωπα τίποτα απολύτως. Υπάρχουν επιχειρήσεις με 2, 3, 4, 5 εταίρους. Πως θα ζήσουν αυτοί;
  • Δεν υπάρχει κάποια διαφορά στο συνωστισμό έξω από μια τράπεζα, ή έξω από μια Courier ή μέσα σε ένα σούπερ μάρκετ με τον συνωστισμό στα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου.

Απαιτούμε άμεση οικονομική ενίσχυση των επιχειρηματιών μη μισθωτών με ελάχιστο τις 2.000 ευρώ και επιπλέον ενίσχυση με βάση τη μείωση του τζίρου του τριμήνου για να κάνουν κι αυτοί Χριστούγεννα.

Απαιτούμε να ανοίξουμε τα καταστήματα λιανικής για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε.

Τέλος-τέλος ας κάνουμε και μια ακόμη δοκιμή.  Να δοκιμάσουμε το αντίθετο μοντέλο αφού τα κρούσματα δεν μειώνονται; Να πουλάνε τα σούπερ μάρκετ μόνο είδη πρώτης ανάγκης με click away και να κάνουμε κι εμείς τη δουλειά μας όπως ξέρουμε τυπικότατοι στα μέτρα ασφαλείας, χωρίς συνωστισμό προσφέροντας δουλειά σε χιλιάδες οικογένειες και κοινωνική συνοχή στις τοπικές μας κοινωνίες; Ρωτάμε έτσι απλά!

_________________________________________________________________________

Με εκτίμηση                                                            Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

0

Αθανάσιος Δραγατσίκας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.


X