ΝΕΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Χωρίς διαρκή αγαθά τα σούπερ μάρκετ και οι υπεραγορές τροφίμων!

Σήμερα αποφασίστηκε επίσημα από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο περιορισμός πώλησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και η απαγόρευση πώλησης διαρκών αγαθών -όπως ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη, παιχνίδια και βιβλία- από τα σούπερ μάρκετ και τις υπεραγορές τροφίμων, για όσο διάστημα είναι κλειστά τα εμπορικά καταστήματα.
 
Η απόφαση αυτή αποτελεί μία ηθική αλλά και ουσιαστική δικαίωση των προσπαθειών μας.
 
Από το πρώτες κιόλας ημέρες του πρώτου lockdown είχαμε αποστείλει συγκεκριμένες προτάσεις στην ΕΣΕΕ, στους τοπικούς φορείς αλλά και στους τοπικούς βουλευτές μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Σήμερα άλλο ένα αίτημά μας βρίσκει θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση και συνεχίζουμε να δίνουμε μάχη και να διεκδικούμε τα υπόλοιπα. Το πρόβλημα της άμεσης ρευστότητας είναι αυτό στο οποίο πρέπει να δοθεί άμεση λύση όπως γίνεται σε όλη την Ευρώπη.
 
Βέβαια, το συνολικό ποσό της οικονομικής ενίσχυσης της Περιφέρειας που τετραπλασιάστηκε, τα επιδοτούμενα προγράμματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι και αυτά προς τη θετική κατεύθυνση.
 
Σήμερα φαίνεται πλέον ξεκάθαρα ότι η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων είναι επιβεβλημένη προκειμένου η επαναφορά της οικονομίας, όσο αυτό είναι δυνατό, στην κανονικότητα, να γίνει με τις μικρότερες δυνατές απώλειες για τον παραγωγικό ιστό της χώρας.
 
Συνεχίζουμε να είμαστε παρόντες και να διεκδικούμε πάντα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και φυσικά με ψυχραιμία και υπομονή.
 
Με εκτίμηση
 
Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης

0

Αθανάσιος Δραγατσίκας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.


X