ΝΕΑ & ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανησυχίας και Προβληματισμού συνέχεια..

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερη επιστολή-Δελτίο τύπου στα τέλη Ιανουαρίου στην ανησυχία μας και στον προβληματισμό μας όσον αφορά στην βίαιη απολιγνιτοποίηση που σχεδιάζεται για την περιοχή μας.

1_ Το πρώτο μας μέλημα, επιμένουμε, είναι να βρεθούν τα ισοδύναμα για την απασχόληση προσωπικού. Πως θα διατηρήσουμε ή ακόμη και πως θα αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας οι οποίες θα δημιουργήσουν εισοδήματα και επομένως πλούτο στην περιοχή μας.

2_ Το χωροταξικό είναι το επόμενο μεγάλο ζήτημα που τίθεται και στο οποίο μετά από σχεδόν 9 μήνες δεν έχει γίνει κανένα βήμα. Κανείς, υπενθυμίζουμε, δεν θα έρθει να επενδύσει σε μια περιοχή με ανεπαρκές οδικό δίκτυο, ανύπαρκτο σιδηροδρομικό δίκτυο και με ένα αεροδρόμιο τόσο παραμελημένο; Χωρίς υποδομές θα μιλάμε μόνο για σχέδια και για μελέτες.

3_ Τι πρόβλεψη υπάρχει για τις υπάρχουσες επιχειρήσεις που έχουν ως βασικό πελάτη τη ΔΕΗ; Αυτές απασχολούν σχεδόν 10.000 εργαζομένους που με τη σειρά τους πολλαπλασιάζουν τον κύκλο εργασίας των τοπικών επιχειρήσεων;

4_ Η αναβάθμιση του πανεπιστημίου είναι μέσα στο Business Plan που εκπονείται; Η βελτίωση της εκπαίδευσης στον τόπο μας πρέπει να είναι από τα βασικά στοιχεία εξέλιξης της περιοχής. Είναι αυτή που θα φέρει νέους ανθρώπους, που θα φέρει νέες τεχνολογίες, φρεσκάδα και επομένως εργασία και εισοδήματα στην τοπική κοινωνία.

Τελικά, νομίζουμε πω σε αυτό που πρέπει να απαντήσουμε είναι:
“Τι θέλουμε να είναι η περιοχή μας, ποιος ο σχεδιασμός μας προς αυτή την κατεύθυνση και βέβαια ποιος ο δικός μας ρόλος σε αυτό το σχέδιο;”

1

Αθανάσιος Δραγατσίκας

Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης.


X