Δευτέρα, Αύγουστος 10, 2020

announcements

Ανακοινώσεις

Όλες οι ανακοινώσεις του εμπορικού συλλόγου Κοζάνης

deltio

Δελτία Τύπου

Συνεντεύξεις τύπου Συναντήσεις κοινωνικών
φορέων

orario

Ωράριο

Πληροφορηθείτε το Ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.

entypa52

Έντυπα

Κατάλογος εντύπων σε ηλεκτρονική μορφή.

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

To Δ.Ν.Τ με απλά λόγια

Κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, η ανθρωπότητα γνώρισε μια περίοδο πολύ μεγάλης νομισματικής αστάθειας που περιελάμβανε υπερπληθωριστικές τάσεις με φυσικό επακόλουθο τις συχνές και μεγάλες μεταβολές στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

Έτσι προς το τέλος του πολέμου, πραγματοποιήθηκε η Νομισματική και Χρηματοοικονομική Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών, ευρύτερα γνωστή ως η Διάσκεψη του Bretton Woods. Το σύστημα σταθερών ισοτιμιών Bretton Woods ίσχυσε μέχρι το 1971 , οπότε οι ΗΠΑ εγκατέλειψαν την μετατρεψιμότητα του δολαρίου σε χρυσό.

Εκεί αποφασίστηκε η δημιουργία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), της Παγκόσμιας Τράπεζας, της GATT καθώς και η υιοθέτηση του συστήματος σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών που έγινε γνωστό ως το σύστημα του Bretton Woods.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) άρχισε να λειτου Περισσότερα...

Θέσεις - Προτάσεις

 

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ « ΝΙΑΗΜΕΡΟ »

Η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης στηρίζοντας το θεσμό του

Νιάμερου θέλει να εκφράσει τις απόψεις της, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού,αλλά και να καταθέσει προτάσεις μίας αναπτυξιακής προοπτικής για την πόλη μας ,προβολής,κύρους αλλά και εσόδων τόσο για το Δήμο,όσο και για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων της περιοχής μας (εμπορικά καταστήματα,ξενοδοχεία,εστιατόρια,καφέ κ.ά.).

Πρώτ΄απ'όλα θα θέλαμε να σας επισημάνουμε κάποια σοβαρά προβλήματα που διαπιστώσαμε τα τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εμποροπανήγυρης και αφορούν: Περισσότερα...

Θέσεις - Προτάσεις